230627_Klepierre_HC50_large desktop image_1920x580
Cultuur & Entertainment

The Mall For Us All

05 Juli, 2023

Dit jaar viert Hoog Catharijne haar 50e verjaardag en dat wordt gevierd met een zomer vol feest en activiteiten voor jong en oud.

De vele bezoekers en ondernemers maken het winkelcentrum al vijftig jaar tot een plek waar je kan shoppen, ontmoeten en eten en drinken. Dat betekent veel mooie en hele verschillende herinneringen. De campagne "The Mall For Us All"  vat deze samen in negen verhalen.

Cecilia en Cisca

Cecilia en Cisca

Deze twee vriendinnen komen zelf niet uit Utrecht, maar komen hier al meer dan 25 jaren winkelen. "Het is een compleet winkelcentrum, waar je zelfs met mooi weer komt winkelen".
Meer van deze vriendinnen?

Corine, Ivo en Peer

Corine, Ivo en Peer

"Ik heb zowel het oude als het nieuwe winkelcentrum en de hele verbouwing goed meegemaakt. Ik weet bijvoorbeeld nog waar vroeger de bussen naar de Uithof stonden, en ik herinner me goed de oude bloemenkraam en de frietwinkel op de hoek."
Benieuwd naar de rest?

Dillen en Joost

Dillen en Joost

Joost kwam voor schoenen, maar heeft uiteindelijk drie uur door Hoog Catharijne gelopen, helemaal afgeleid door alle leuke winkels. Dillen komt uit het verre Oosten, maar ging vroeger al samen met zijn moeder een goede vriendin bezoeken.
Meer van deze boys?

Pleun en Sten

Pleun en Sten

Pleun komt oorspronkelijk uit Brabant, maar voor haar studie naar Utrecht gekomen. Haar huisgenootje heeft haar Utrecht laten zien. "We gaan eerst naar Hoog Catharijne, daar móet je beginnen". Corine was erg onder de indruk van de de hoeveelheid en grootte van de winkels.
Bekijk de rest hier

Jan en Georgina

Jan en Georgina

"We zijn inmiddels al 33 jaar ondernemers in Hoog Catharijne en er is veel gebeurd in die tijd. Het gevoel dat we hebben wanneer mensen na een tijdje weer terugkomen en ons waarderen, dat is wel het leukste aan ons werk. Na corona zijn bijvoorbeeld veel mensen weer teruggekomen, die waardering is heel leuk."
Lees hier het hele verhaal

Jessica

Jessica

"Vroeger ging ik shoppen in Utrecht en dan was het altijd even zoeken waar de ingang van het winkelcentrum was. Maar inmiddels voelt Hoog Catharijne helemaal als thuis"
Nieuwsgierig naar de rest?

Lou Lou en Laurien

Lou Lou en Laurien

"Vroeger was Utrecht zo klein en kneuterig. Nu is het bijna New York"
Bekijk het verhaal hier

Neomi en Yke

Neomi en Yke

"Ymke ging in Hoog Catharijne op eerste date. Ik moest haar natuurlijk een beetje in de gaten houden. Ik voelde me een soort van James Bond"
Bekijk hun avontuur!

Wim

Wim

"Ik ben inmiddels 73 en ik heb als kleine jongen de singel gedempt zien worden en nu weer open zien gaan. Een stad moet in beweging blijven, dan gaat het met de tijd mee".
Al zijn verhalen horen?

Nieuwsbrief

Ontvang jij de Hoog Catharijne nieuwsbrief nog niet?