Waste

ACT FOR GOOD

Voor Hoog Catharijne staat bijdragen aan een duurzaam Utrechts stationsgebied hoog in het vaandel. Klépierre (eigenaar van Hoog Catharijne) heeft als Act for Good doelstelling om het meest duurzame platform voor commercie te realiseren voor 2030. Een belangrijk onderdeel daarvan is het recyclen van verschillende soorten producten.

 

Meer weten over de Act for Good strategie? Klik dan hier.

 

Recycle Wall Hoog Catharijne

Hoog Catharijne recyclet! En jij toch ook? Met de Recycle Wall worden er maar liefst acht afvalstromen op één plek verzameld. Het indrukwekkende en interactieve recycle meubel vind je in de looproute richting het Godebaldkwartier tussen de Bruna en Bakker Bart. Met de Recycle Wall moedigt Hoog Catharijne consumenten aan om gebruikte materialen en goederen een tweede leven te geven. 

 

Acht stromen, vier partijen

De ingezamelde items uit de zeven stromen worden via vier verschillende partijen gerecycled: Stibat, Stichting OPEN/Wecycle, het Leger des Heils en Made Blue. We zetten ze hieronder uitgebreid voor je op een rijtje:

 

Stibat

De ingezamelde batterijen uit de Recycle Wall worden door Stibat gerecycled. Als non-profitorganisatie faciliteert Stibat alle spelers die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en accu’s. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van producten en grondstoffen en zorgt voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

 

Stibat vindt het belangrijk om de beschikbare grondstoffen uit batterijen en accu’s zo efficiënt mogelijk te gebruiken zodat afval en schadelijke emissies naar bodem, water en lucht zo veel mogelijk wordt voorkomen. Meer informatie? Klik dan hier

 

Stichting OPEN/Wecycle

De ingezamelde telefoons, kleine elektrische apparaten, lampen en cartridges worden gerecycled door Stichting OPEN. Wecycle is de naam waaronder Stichting OPEN campagnes voert om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. 

 

Het doel is zo veel mogelijk elektronisch afval op een verantwoorde manier te laten recyclen. Bij verantwoorde recycling worden zo veel mogelijk grondstoffen voor hergebruik teruggewonnen zoals (aard)metalen en plastics. Daarnaast wordt schade aan het milieu voorkomen door schadelijke stoffen als kwik, cfk's of pcb's te verwijderen of te vernietigen. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren. Meer informatie? Klik dan hier

 

Leger des Heils

Alle ingezamelde textiel en kleding wordt overgedragen aan Leger des Heils ReShare voor hergebruik. Zij geven de kleding een nieuwe bestemming door het weg te geven aan mensen in nood, door het te recyclen of door het te verkopen, o.a. in hun eigen tweedehands – en vintage kledingwinkels: de ReShare Stores. Alle opbrengsten gaan naar het hulpaanbod van het Leger des Heils: directe maatschappelijke hulpverlening aan mensen zonder helper, zoals daklozen en verslaafden. Meer informatie? Klik dan hier.  

 

Let op! Alle kleding moet schoon, droog en in een gesloten zak worden gedoneerd.  

 

Made Blue Foundation

Jouw petflessen worden ingezameld door de Made Blue Foundation. Nog altijd hebben 785.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater en daar willen zij wat aan doen. Het statiegeld van jouw PET-flesje is waar de organisatie écht iets mee kan. Elk flesje dat jij in de Recycle Wall inlevert zorgt namelijk voor 500 liter schoon drinkwater in landen met permanente waterstress zoals Ethiopië, Oeganda en Bangladesh. De missie 'schoon drinkwater voor iedereen' kan dankzij jouw bijdrage worden gerealiseerd. Meer informatie? Klik dan hier.

 

Kom recyclen!

De interactieve Recycle Wall is te bewonderen en te gebruiken in Hoog Catharijne. Doneer jouw gebruikte goederen en draag bij aan een betere wereld! #actforgood