Opgeruimd aan het werk in 2023

13 januari, 2023
Kortom, de feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is aangebroken. Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook nieuwe, goede voornemens. Voor de één is dit meer sporten, voor de ander een paar kilo’s kwijtraken en voor sommigen een productief jaar hebben. Voor de laatstgenoemde groep geven we in deze blog een aantal handige tips voor een opgeruimde en georganiseerde werkplek. 

Een opgeruimd bureau of een opgeruimde werkplek staat gelijk aan productiviteit. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een opgeruimde werkplek kan zorgen voor 12 procent meer productiviteit. Naast een verhoogde productiviteit zorgt een opgeruimde werkplek voor meer gemoedsrust en meer creativiteit. Genoeg redenen om dit jaar te beginnen met een clean workspace. 
 

Werk geordend

Werk geordend

Productiviteit gaat hand in hand met geordendheid. Wanneer je jouw werkplek wil omtoveren tot een productiviteitstempel heb je dus een aantal hulpmiddelen nodig die je helpen om geordend te werk te gaan. Gelukkig zit je hiervoor in Hoog Catharijne aan het goede adres. Bij Bruna kun je namelijk handige planners scoren zodat jij al je taken netjes op een rijtje kan zetten. Haal ook direct wat gekleurde markeerstiften om een handig kleursysteem in je taken aan te brengen en klaar is kees.

Kom tot rust

Kom tot rust

Geur is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een goede werkomgeving, maar toch erg belangrijk. Geuren zijn bepalend voor onze stemming, mate van concentratie én je energie. Zorg er daarom voor dat je bureau is voorzien van lekkere geurstokjes met één van de fantastische geuren van Rituals. Zo zit je zen achter je bureau en haal je alles uit jouw werkdag!

Wees opgeruimd

Wees opgeruimd

De grootste vijand van een opgeruimde werkplek is natuurlijk rommel. Een pen hier, een papiertje daar en vaak ook nog een telefoon of oplader op het bureau. Dit is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je geordend en netjes te werk wilt gaan. Investeer daarom in een pennenbak, wat punaises of een ladekastje zodat je al je rommel kan opruimen en je bureau volledig kan gebruiken waarvoor je het echt nodig hebt op dat moment. Ook is een fris schoonmaakmiddel aan te raden. Want die koffievlekken op je bureau werken alleen maar afleidend en een fris gepoest bureau staat gelijk aan een fris begin van de werkdag. 

Zorg voor je ogen

Zorg voor je ogen

De hele dag achter je computer of laptop zitten vergt enorm veel van onze ogen. De impact van dit blauwe licht kan leiden tot hoofdpijn of vermoeidheid. Bij Eyewish in Hoog Catharijne kun je niet alleen terecht voor een oogmeting of leesbril, maar ook voor stijlvolle blauwlichtbrillen. Twijfel jij of je dit nodig hebt? Wandel dan eens binnen en vraag naar de mogelijkheden. De opticiens staan je graag te woord en kunnen je helpen met al je zicht gerelateerde vragen. 

Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf

Misschien wel de allerbelangrijkste tip uit de lijst. Natuurlijk zijn een schoon bureau, een goede bril en een strakke planning belangrijk. Maar op tijd pauze nemen en zorgen dat je lekker in je vel zit tijdens het werk, is misschien nog veel belangrijker. Neem dus op tijd pauze, bijvoorbeeld bij een leuk koffietentje. Kom even tot rust en ga daarna weer verder met werken.