Terug
Wereld Waterdag 2023

Wereld Waterdag

22 maart 2023

De openbare waterfontein van Hoog Catharijne genereert meer dan een miljoen liter schoon drinkwater per jaar voor mensen in ontwikkelingslanden.

Twee jaar geleden werd in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht een openbare waterfontein geplaatst. De waterfontein voorziet bezoekers van gefilterd en gekoeld water. Door middel van een contactloze betaalunit die naast de fontein is gemonteerd, worden bezoekers uitgenodigd om een vrijwillige donatie te doen aan de Made Blue Foundation. Elke donatie zorgt ervoor dat er minstens 1.000 keer zoveel schoon water wordt gedoneerd aan mensen in nood. Tot nu toe is dat opgelopen tot meer dan een miljoen liter water dat over de hele wereld beschikbaar wordt gesteld.

Made Blue Foundation
De Made Blue Foundation is een ondernemende stichting en water charity met als missie om iedereen op aarde toegang te geven tot schoon drinkwater. Sinds de oprichting eind 2014 heeft Made Blue al meer dan 12 miljard liter schoon water geleverd namens meer dan 500 ondersteunende bedrijven die hun waterbesparing of -verbruik in balans brengen. 

Wereld Waterdag
Op 22 maart is het Wereld Waterdag. Door de Verenigde Naties is deze dag in het leven geroepen in 1993. De lidstaten worden opgeroepen om op deze dag de waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, door middel van evenementen en het verspreiden van informatie.
Wat doe jij om water te besparen?