Terug
Urban Walk Utrecht 1920x580

De Urban Walk 2021 liet bekend en onbekend Utrecht zien!

Op zondag 7 november vond de eerste editie van de Urban Walk Utrecht plaats. Deze unieke stadswandeling trok ruim 1400 deelnemers. Na de start in het Wilhelminapark liepen de deelnemers via de 12 km of 20 km lange wandelroute langs en door verschillende highlights van Utrecht, waaronder Hoog Catharijne. Het parcours leidde de deelnemers verder door het Rietveld Schröderhuis, Gevangenis de Lik en Bibliotheek Neude. Naast de iconische gebouwen liep het parcours van 20 km ook over de Maliebaan en het Nijntje pleintje.

Om na 12 of 20 km een Urban Walk Pin in ontvangst te nemen dienden deelnemers stempels te halen bij diverse stempelposten op de route. Tussendoor was er aan entertainment ook geen gebrek. Zo werden de deelnemers onder andere in Hoog Catharijne verrast met muzikale acts en was de route verder voorzien van een audiotour.

Alles voor het goede doel

Het goede doel van de Urban Walk Utrecht was dit jaar de Ouderlounge op de nieuwe Intensive Care (IC) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Als je baby of kind op de IC terechtkomt, is dat zowel voor het kind als voor de ouders een zeer heftige en stressvolle periode. Op deze plek kunnen ouders ontsnappen uit alle hectiek, terwijl zij toch dichtbij hun kindje kunnen zijn. Urban Walk Utrecht en zijn deelnemers hebben zich ingezet voor de bouw van deze Ouderlounge. Deelnemers konden een sponsoractie aanmaken en zich laten sponseren voor deelname aan de Urban Walk, maar ze konden ook zelf een donatie doen.