BANNER FOOD 1920x580
ACT FOR GOOD

Too Good To Go @ Hoog Catharijne

18 juni, 2024

Winkels en restaurants liggen dagelijks vol met heerlijk en goed eten. Je dagelijkse boodschappen, vers belegde broodjes voor de lunch, donuts voor tussendoor of het diner in je favo restaurant. Aan het eind van de dag blijft hier nog wel eens wat van over. Nog van prima kwaliteit, maar helaas niet meer om mee te nemen voor de verkoop. Volgens het WNF verspillen wij wereldwijd zo'n 40% van al het voedsel dat we produceren. 

Zonde om weg te gooien natuurlijk! Dat vonden ook de vijf jonge ondernemers die in 2015 in Denemarken "Too Good To Go" oprichten om zo hun droom over een wereld zonder voedselverspilling iets dichterbij te brengen.

Hoe werkt TGTG? 

Download de Too Good To Go app en maak een account aan. Vervolgens zie je precies welke winkels en restaurants bij jou in de buurt "overtollige" producten aanbieden. En dat tegen een zeer gereduceerde prijs. Restanten van het ontbijt van een hotel, bij de supermarkt om de hoek is een broodpakket beschikbaar of misschien laat jij je verrassen en haal je vanavond een verrassingspakket. Er is genoeg keus! De app houdt zelfs bij hoeveel CO2 en geld je hebt bespaard met je aankopen.

Meer informatie vind je op Too Good To Go!

 

Ook in Hoog Catharijne?

Nou en of! Hieronder geven we een overzicht van restaurants en winkels waar je terecht kunt met de Too Good To Go app!

 

Dunkin' Donuts

Dunkin' Donuts

Tussen 8.00 en 12.00u kan je hier terecht voor een ochtendpakket en tussen 20.45 en 21.00u voor het avondpakket met daarin 6 heerlijke donuts!

Eazie

Eazie

Ook bij Eazie blijft er af en toe wel wat over. Zin in een Poke Bowl, Wrap of Wok? Kijk dan snel wat ze vanavond in de app hebben staan.

Ekmecki

Ekmecki

Bij Ekmecki houden ze van verrassingen en weet je nooit wat je krijgt. Hoe leuk is dat!

Hampton by Hilton

Hampton by Hilton

Producten die overblijven van het ontbijtbuffet gaan bij Hampton in het verrassingspakket. Je kan dan denken aan ei, broodjes, croissantjes en vers fruit.

Starbucks (Kiosk, Stadskamer en Vredenburg)

Starbucks (Kiosk, Stadskamer en Vredenburg)

Van Chocolate Chip Cookies tot Caramel Cheesecake, Brownies of broodjes! Typische Amerikaanse lekkernijen gaan bij de koffiegigant in het verrassingspakket.

Wagamama

Wagamama

Bij Wagamama mag je zelf nog even aan de slag. Zij maken een "DIY" wokbox voor je. Hierin zit alles om zelf een heerlijke wokmaaltijd te maken. Groente, vlees, vis of tofu, aangevuld met rijs, en saus.