Terug
Repair futures officieel

Repair Futures: een inspirerend evenement rondom kledingreparatie

Van 24 tot en met 26 september vond het Repair Futures evenement plaats in de Stijlkamer in Hoog Catharijne. Dit evenement van Stichting Thick Present stond geheel in het teken van kledingreparatie en het transformeren van het modesysteem. Het evenement was een groot succes!

Geniet van kleding en red de planeet!

Het Repair Futures-project werd gemotiveerd door de zoektocht naar nieuwe manieren om van onze kleding te genieten en tegelijkertijd de planeet te redden. Het is algemeen bekend dat de huidige mode-industrie een enorme ecologische en sociale impact heeft, aangezien het de op twee na meest vervuilende industrie ter wereld is. Een deel van dit probleem wordt veroorzaakt door het feit dat het gericht is op de verkoop van grote hoeveelheden nieuwe kledingstukken en er te weinig aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en reparatie.

Van workshops tot discussies

Het evenement bestond uit een tentoonstelling met het werk van gevestigde en opkomende ontwerpers, workshops waarbij je kon leren hoe je je kleding een nieuw leven in kunt blazen, discussies en collectieve mapping-sessies waarin er samen met de andere deelnemers en professionals verschillende toekomstscenario’s voor de mode-industrie werden ingebeeld. 

Hoe verschillend zou de wereld zijn als…

kledingreparatie een grotere rol zou spelen binnen het modesysteem? Dit vraagstuk werd uitgebreid behandeld tijdens het evenement en er zijn weer flink wat nieuwe inzichten ontstaan. Wil je meer weten over Stichting Thick Present? Bezoek dan hun website via deze link.

Credits: Maartje van Dijck “Playing with Machines”