Repair futures officieel

Repair Futures: een inspirerend evenement rondom kledingreparatie

Kleding (her)activeren en daarmee het modesysteem transformeren? Doe mee met de Repair Futures workshops van Stichting Thick Present! Van 24 tot en met 26 september is het Repair Futures evenement bij te wonen in de Stijlkamer in Hoog Catharijne.

Geniet van kleding en red de planeet!

Het Repair Futures-project wordt gemotiveerd door de zoektocht naar nieuwe manieren om van onze kleding te genieten en tegelijkertijd de planeet te redden. Het is algemeen bekend dat de huidige mode-industrie een enorme ecologische en sociale impact heeft, aangezien het de op twee na meest vervuilende industrie ter wereld is. Een deel van dit probleem wordt veroorzaakt door het feit dat het gericht is op de verkoop van grote hoeveelheden nieuwe kledingstukken en er te weinig aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en reparatie.

Van workshops tot discussies

Het evenement bestaat uit een tentoonstelling met het werk van gevestigde en opkomende ontwerpers, workshops waarbij je leert hoe je je kleding een nieuw leven in kunt blazen, discussies en collectieve mapping-sessies waarin je samen met de andere deelnemers en professionals verschillende toekomstscenario’s voor de mode-industrie gaat inbeelden.

Hoe verschillend zou de wereld zijn als…

kledingreparatie een grotere rol zou spelen binnen het modesysteem? Ben jij benieuwd naar dit vraagstuk en lijkt het je leuk om daar verder over na te denken en op in te gaan? Meld je dan snel aan voor (een van) de gratis Repair Futures workshops in Hoog Catharijne via deze link.

Credits: Maartje van Dijck “Playing with Machines”