Spring theater sml

Een onverwachte excursie door Hoog Catharijne

Heb jij Hoog Catharijne weleens bekeken alsof je een toerist bent die door een archeologische plek wandelt?

Golden Age: een onverwachte excursie door Hoog Catharijne, waarbij het beeld van de openbare ruimte en winkelgedrag wordt opengebroken
Heb jij het winkelcentrum Hoog Catharijne weleens bekeken alsof je een toerist bent die door een archeologische plek wandelt?
Ben je benieuwd naar wat er te ontdekken valt aan Hoog Catharijne als openbare ruimte en ons winkelgedrag als uiting van welvaart? Kom dan naar de begeleide rondleiding Golden Age tijdens het SPRING Performing Arts Festival te Utrecht, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei.

Golden Age helpt je om kritisch te kijken naar je dagelijkse stappen en keuzes, maar omarmt ook het hedendaagse leven en de manier waarop we dat vormgeven.

Golden Age: fantasie van een moderne gouden eeuw
Vandaag de dag worden veel van ons gedreven door de fantasie van een gouden eeuw: een utopie met een overvloed aan middelen die voor iedereen beschikbaar is. We streven ernaar om zoveel mogelijk welvaart te hebben, doen blij mee aan massaconsumptie, en willen zo comfortabel mogelijk leven. Maar is deze fantasie wel zo goed als het eruit ziet?

In Golden Age bevragen de Zwitserse Igor Cardellini en Tomas Gonzalez de basis van onze kapitalistische en geglobaliseerde wereld. Specifieke aandacht in de rondleiding gaat naar de relatie tussen het lokale en het globale. Is het een commerciële ruimte die de publieke ruimte kaapt, of is het een commerciële ruimte die weer publieke ruimte wordt? Worden we gecontroleerd of controleren we de ruimte? Maken we keuzes of volgen we suggesties?

Informatie
Vrijdag 26 mei, 15:00, 17:00 & 19:00
Zaterdag 27 mei, 14:00, 17:00 & 19:00
Klik hier voor tickets rondleiding Golden Age

SPRING Performing Arts Festival – do 18 t/m za 27 mei - Utrecht
SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte, zoals in Hoog Catharijne.
Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld. Je kunt je laten verrassen door nieuwe artistieke vormen en je laten inspireren door andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Tijdens SPRING ontmoeten makers en een nieuwsgierig publiek elkaar voor uitwisseling, discussie, inspiratie en plezier.
Springutrecht.nl