Terug
poster-SM 1920x580 FIT

Rondje Singel | 10 & 11 september 2022

Een heel weekend feest voor iedereen!
Op 10 en 11 september 2022 viert heel Utrecht feest tijdens Rondje Singel, want de singel is weer helemaal rond! Op en rondom de singel worden dit weekend tientallen gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In het online overzicht check je wat er allemaal te doen is en kun je je eigen programma samenstellen. Of ga langs op een van de vele locaties en laat je verrassen. Zo zijn er op zaterdag 10 september - tijdens Open Monumentendag - heel veel bijzondere monumenten geopend rondom de singel en kun je er genieten van optredens van jong, Utrechts talent.
Op zondag 11 september is het feest in de binnenstad en het Stationsgebied. Zo vind je onder andere culturele hotspots rondom de singel in het 'Rondje Cultuur', mooie wandelroutes en architectuur bij 'Rondje Wandelen', is er veel te beleven op het water bij 'Rondje Varen' kun je winkels en de horeca bezoeken rondom de singel en het Stationsgebied bij 'Rondje Shop 'n Taste'. 
 
Er staat ook van alles te gebeuren in Hoog Catharijne
 

Zaterdag 10 september
Koren - Tussen 14.00 en 16.30 uur kun je in de Stadskamer terecht voor diverse optredens van verschillende koren!

14.00u-14.30uur Grachtensmart
15.00u-15.30uur Popkoor Zuilen (begeleid door een live combo)
16.00u-16.30uur Popkoor Prestige Utrecht (begeleid door een live band)

 
Zondag 11 september
Radio opnames - Tussen 13.00 en 17.00 uur wordt er een live radio uitzending opgenomen en uitgezonden vanuit de Stadskamer. Er vinden optredens plaats die zowel in de Stadskamer als op de radio te horen zijn! Je kunt ook vanuit huis luisteren via deze link.

Rondje Piano's - 900 jaar Utrecht, 9 piano’s en meer dan 9 culturen. Muziek breekt muren af die er soms nog bestaan tussende verschillende culturen. Pianist Ruben Drenthe speelt samen met leden van het Utrechtse Catching Cultures Orchestra op de negen verschillende piano’s, waaronder Mohamad Alsamna op Ud, Michiel Slaats op trompet, Ibrahim Khano op derbouka en Hamed Alshaabi op ney. Op de Event Space van Hoog Catharijne brengen ze stukken ten gehore uit het repertoire van musici en componisten als Maher Zain, Santana, Khaled, Stevie Wonder, Donny Hathaway en Fairouz. 

Wil je meer informatie over Rondje Singel? Bekijk dan de website!