Nieuw! De Hoog Catharijne Recycle Wall

Hoog Catharijne recyclet en stimuleert haar bezoekers dat ook te doen! Met de nieuwe Recycle Wall worden er maar liefst acht afvalstromen op één plek verzameld. Het indrukwekkende en interactieve recycle meubel is vanaf 24 januari te vinden én te gebruiken in de looproute richting het Godebaldkwartier tussen de Bruna en Bakker Bart.

ACT FOR GOOD
Bijdragen aan een duurzaam Utrechts stationsgebied staat hoog in het vaandel in Hoog Catharijne. De Act for Good strategie van Klépierre (eigenaar van Hoog Catharijne), bestaande uit drie pijlers (Act for Planet, Act for Territories en Act for People), draagt bij aan het duurzaam integreren in de omgeving. Met de komst van de Recycle Wall moedigt Hoog Catharijne consumenten aan om gebruikte materialen en goederen een tweede leven te geven.

 

Acht stromen, vier partijen
De Recycle wall is tot stand gekomen met dank aan de samenwerking met vier verschillende partijen: Stichting OPEN/Wecycle, Stibat, het Leger des Heils en Made Blue.

 

Stichting OPEN / Wecycle  De ingezamelde telefoons, kleine elektrische apparaten, lampen en cartridges worden gerecycled door Stichting OPEN. Wecycle is de naam waaronder Stichting OPEN campagnes voert om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.  Het doel is zo veel mogelijk elektronisch afval op een verantwoorde manier te laten recyclen. Bij verantwoorde recycling worden zo veel mogelijk grondstoffen voor hergebruik teruggewonnen zoals (aard)metalen en plastics. Daarnaast wordt schade aan het milieu voorkomen door schadelijke stoffen als kwik, cfk's of pcb's te verwijderen of te vernietigen. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren.

 

Stibat De ingezamelde batterijen uit de Recycle Wall worden door Stibat gerecycled. Stibat vindt het belangrijk om de beschikbare grondstoffen uit batterijen en accu’s zo efficiënt mogelijk te gebruiken zodat afval en schadelijke emissies naar bodem, water en lucht zo veel mogelijk wordt voorkomen.

 

Leger des Heils Alle ingezamelde textiel en kleding wordt overgedragen aan Leger des Heils ReShare voor hergebruik. Zij geven de kleding een nieuwe bestemming door het weg te geven aan mensen in nood, door het te recyclen of door het te verkopen, o.a. in hun eigen tweedehands – en vintage kledingwinkels: de ReShare Stores. Alle opbrengsten gaan naar het hulpaanbod van het Leger des Heils.

 

Made Blue Foundation De petflessen worden ingezameld door de Made Blue Foundation. Nog altijd hebben 785.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater en daar willen zij wat aan doen. Het statiegeld van een PET-flesje is waar de organisatie écht iets mee kan. Elk flesje dat in de Recycle Wall wordt ingeleverd zorgt namelijk voor 500 liter schoon drinkwater in landen met permanente waterstress zoals Ethiopië, Oeganda en Bangladesh. De missie 'schoon drinkwater voor iedereen' kan dankzij de bijdrage van consumenten worden gerealiseerd.

 

Kom recyclen!
De interactieve Recycle Wall is te bewonderen en te gebruiken in Hoog Catharijne. Doneer jouw gebruikte goederen en draag bij aan een betere wereld! #actforgood