Happy Pride Month!

Vier Pride met Hoog Catharijne

JUNE IS PRIDE MONTH! 

What if... love is the masterplan? 
Dat is het thema van de Utrecht Pride 2023. Zaterdag 3 juni kleurt de stad in de kleuren van de regenboog en kan je genieten van verschillende activiteiten!


Utrecht botenparade & Hoog Catharijne 
Op zaterdag, om 13:30 uur start de botenparade bij de Catharijnesingel (ter hoogte van de Bartholomeïbrug) en vaart daarna voor het eerst onder Hoog Catharijne door! 
Spot jij onze vlag op de ramen met 'happy Pride month'? Maak een mooie foto en deel deze met #hoogcatharijne. 

Ook de gevelbelichting van Hoog Catharijne (aan de kant van het Stationsplein) kleurt in alle kleuren van de regenboog elke avond van 2 tot en met 4 juni. 

Vodafone onthult Role real models
Tijdens de Utrechtse Canal Pride onthult Vodafone het digitale "Role Real Models" collage kunstwerk. Het werk, opgebouwd uit verschillende portretten symboliseert het veelzijdige gezicht van de queer community. Bezoekers van de Pride kunnen zelf onderdeel worden van het kunstwerk, dat real-time verandert. 

Kom jij ook kijken tussen 11:00 - 15:00 uur voor Hoog Catharijne, op het Stationsplein? 

After Pride

Hoog Catharijne viert Utrecht Pride!

Meer dan 100.000 bezoekers vierde op 3 juni de 5e editie van de Utrecht Pride.

De stad werd gehuld in alle kleuren van de regenboog toen de 50 boten door de grachten en onder Hoog Catharijne voeren. De botenparade van de Utrecht Pride is het podium voor organisaties die zich het gehele jaar inzetten voor de LGBTQ+ community. En op deze dag konden zij nog eens extra shinen! Wat een spectaculair beeld om te zien en om deel vanuit te maken.

Zien we jou volgend jaar ook (weer)?