Terug
Marktdag Jong Ondernemen 2023

Marktdag Jong Ondernemen

25 maart 2023

Op 25 maart heeft de Marktdag Jong Ondernemen plaatsgevonden in Hoog Catharijne. Van 10:00 tot 16:00 uur kon je bij de 20 companies langs (85 verkooptalenten). 

De deelnemende ondernemers komen vanuit de regio Utrecht en hebben dit schooljaar hard gewerkt aan het opstarten van hun eigen student bedrijf. De arbeidsmarkt blijft in beweging. Om jongeren goed op hun toekomst voor te bereiden, is het noodzakelijk dat ze ondernemende vaardigheden ontwikkelen, zoals creativiteit, samenwerken, initiatief nemen en zelfvertrouwen. Met de ondernemerschapsprogramma’s van Jong Ondernemen ontdekken en ontplooien jongeren hun talenten. Ze ervaren op een betekenisvolle en levensechte manier welke mogelijkheden en kansen er zijn voor hun toekomst.

Tijdens de regionale Marktdagen biedt Jong Ondernemen de studenten met hun eigen company de kans om een dag lang met een eigen marktkraam winkelend publiek te overtuigen om hun product of dienst onder de aandacht te brengen. Of voor het testen van dienst of product bij een nieuwe doelgroep, eerste omzet draaien of leren van andere companies uit de regio: de Marktdag is dé plek to get out of the building. 

Zie ook deze link hoe Jong ondernemen het zelf heeft ervaren! 

Stichting Jong Ondernemen
Jong Ondernemen is een stichting die voor scholen al 30 jaar de hele leerlijn van actuele ondernemerschapsprogramma’s verzorgt. Wij willen dat alle jongeren op school de kans moeten krijgen hun ondernemende houding te ontwikkelen. Jaarlijks doen we dat al voor 120.000 jongeren. Onze ambitie is om dit in 2025 voor minimaal 300.000 scholieren en studenten te doen, elk jaar weer. Op die manier zou iedere jongere minimaal één keer in zijn schoolcarrière met ondernemerschap kunnen kennismaken. Ook willen we dat ondernemerschapsonderwijs vast in het curriculum komt van het primair onderwijs tot hoger onderwijs. De economie vraagt immers om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.