I Light U 2023

6 t/m 29 januari 2023

I Light U

Na de donkerste maand van het jaar wordt het weer licht in Utrecht! Van 6 tot 29 januari 2023 vindt het tweede I Light U festival plaats in Utrecht. Een expositie van nationale en internationale lichtkunstenaars in en rondom het stationsgebied.

Het thema van deze editie is Homecoming. Thuiskomen, je thuis voelen, een thuis weg van huis vinden, en alle andere interpretaties die de kunstenaars hebben bij Homecoming. Op de plek waar wekelijks miljoenen mensen hun weg banen naar hun werk, huis, familie of vrienden, zorgt I Light U voor verlichting. Letterlijk en figuurlijk. De kunstwerken zorgen voor inspiratie, reflectie en rust in onze dagelijkse hectiek en onrust.

In Hoog Catharijne zijn er vier lichtkunstwerken te bewonderen, iedere dag van 17:00 - 22:00 uur.

Bonfire | Stijlkamer
Velen hebben een positieve herinnering aan rond het kampvuur zitten. Bonfire symboliseert dit gevoel met zijn warme gloed, die steeds feller wordt naarmate er meer mensen rond het lichtsculptuur bijeenkomen.

 

Megatouch | Gildenkwartier
Een reflectie op het feit dat muziek onzichtbaar is. Met Megatouch ontdek je honderden geluiden, ritmes en animaties en daarmee krijgt elk geluid en elke melodie zijn eigen visuele expressie.

 

Northern light | Godebaldkwartier
LED-buizen die allemaal perfect synchroon met de muziek door de luidsprekers dansen. Het lichtballet is geïnspireerd door de mysterieuze dans van de Aurora, het Noorderlicht.

 

Photon | Stadskamer
PHOTON visualiseert het basiselement licht door middel van een geometrische vorm. De lichtkunstinstallatie visualiseert een fictief, drijvend deeltje, dat is gemaakt van 60 met textiel beklede metalen buizen.

Er is geen vaste route en geen toegangsprijs, laat je meevoeren langs de lichtende kunstwerken!