Terug
2020_DANNY_Wij_026_186_2 FIT

De foto-tentoonstelling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’

Fotoexpositie ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’
Het houdt niet op, totdat je iets doet. Die boodschap wordt van 12 september tot 3 oktober verbeeld in Hoog Catharijne met de rondreizende foto-tentoonstelling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’ van Stichting Open Mind over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Verborgen geweld
Ieder jaar krijgen in Nederland 1 miljoen mensen te maken met huiselijk geweld. Als slachtoffer, dader of getuige. Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is het grootste geweldsprobleem, dat in alle lagen van de bevolking voor komt maar het meest verborgen is. Betrokkenen trekken zelf vrijwel nooit aan de bel. Vaak schamen slachtoffers en ook daders zich. En de omgeving weet meestal niet wat ze kunnen doen. Daarom geeft gemeente Utrecht samen met partners in de stad zoals Veilig Thuis, Lokalis en ervaringsdeskundigen dit najaar wederom extra aandacht aan huiselijk geweld. Om het taboe te doorbreken en vooral de omgeving alert maken en aan te moedigen om aan de bel te trekken bij Veilig Thuis Utrecht (www.veiligthuisutrecht.nl).

Portretten
De foto-tentoonstelling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’ bestaat uit 23 portretten van mensen die te maken kregen met o.a. huiselijk geweld, seksueel misbruik en kindermishandeling. Ze poseren samen met diegenen die hen het zetje gaven om hun cirkel van geweld te doorbreken. De tentoonstelling is een project van Stichting Open Mind in samenwerking met het landelijk programma GHNT (Geweld Hoort Nergens Thuis) van het ministerie van VWS. Voor meer informatie over de expositie en het bijbehorende programma kijk op www.veiligthuisutrecht.nl/toolkit/wij-doorbreken-de-cirkel-van-geweld-2022/.