Energy Sobriety Plan_BANNER
ACT FOR GOOD

Spend good times, not electricity

13 oktober, 2022

Nederland bevindt zich, net als de rest van Europa, in een energiecrisis die ons allemaal treft. Door zowel de geopolitieke situatie als het gebrek aan natuurlijke hulpbronnen wordt Europa geconfronteerd met de grootste energiecrisis van de afgelopen tijd.

Om het energieverbruik te verminderen, nemen we al geruime tijd enkele maatregelen.

Wat betekent dit voor Hoog Catharijne en haar bezoekers?

 

Verlichting

Verlichting

Na sluitingstijd wordt de verlichting in de afgesloten gebieden en de logo's aan de gevels van het winkelcentrum uitgeschakeld. De verlichting in het 24-uurs gebied blijft uiteraard wel aan.

De komende winterdecoratie bestaat volledig uit LED-verlichting en deze zal na sluitingstijd van de winkels en restaurants uitgeschakeld worden.

Elektra

Elektra

Onze roltrappen zijn voorzien van bewegingssensoren en gaan pas aan als je erop stapt. Na sluitingstijd van de winkels en restaurants staan onze roltrappen helemaal uit.

De twee liften blijven in gebruik. Deze vind je naast Perry Sport aan de Vredenburgzijde en naast Starbucks in de Stadskamer.

Act for good by Klépierre

Act for good by Klépierre

De Klépierre Group, eigenaar van o.a. Hoog Catharijne, heeft sinds 2013 al talrijke initiatieven genomen om het energiebeheer te verbeteren c.q. te verlagen. Zo is het energieverbruik over de gehele portefeuille met gemiddeld 40% verminderd. Onder meer door nieuwe verlichting, energie-efficiënte systemen en bewegingssensoren.

Ook de komende jaren blijft Klépierre werken aan haar energie-effectiviteitsplan. Ook in de Nederlandse winkelcentra. Met dit plan wil het bedrijf in 2030 al haar centra klimaatneutraal hebben.

MEER WETEN?

Speel mee en win!

Speel mee en win!

Speel de Hoog Catharijne duurzaamheidspuzzel en wie weet kan jij binnenkort een nieuwe wintergarderobe aanschaffen met de cadeaukaart t.w.v. €50!
Speel mee!