Dag van de Componist | 18 juni 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert New Music NOW de eerste Dag van de Componist met als motto Leve de Componist! Een feest van de nieuwe muziek. Door het hele land klinkt muziek van in Nederland actieve componisten: niet alleen in concertzalen en theaters, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in huiskamers en in Hoog Catharijne!

Feest van de muziek
Tijdens de Dag van de Componist vinden door het hele land liveprogramma’s plaats van componisten, musici, muziekliefhebbers, podia, ensembles, gezelschappen – van intieme huiskamerconcerten tot grootse muziek events. Zo is er ook de gehele dag live muziek in Hoog Catharijne. De planning vind je hieronder.

Stadskamer 
11.00 uur Ensemble ZOEF (o.a. werken van Oene van Geel, Theo Verbey en Spinvis) 

Stijlkamer
12.00 uur Duo Mees van der Smagt (eigen werk) 
13.00 uur Duo Mees van der Smagt (eigen werk)
14.00 uur Jacqueline voorheen Frederique speelt Bach. En NU? (o.a. werken van Louis Andriessen, Caroline Ansink, Loek Dikker, Gijs van
Dijk en Jacques Bank) 
14.30 uur Duo Mees van der Smagt (eigen werk) 

Gildenkwartier
13.30 uur Ensemble ZOEF (o.a. werken van Oene van Geel, Theo Verbey en Spinvis) 

Godebaldkwartier 

12.30 uur Ensemble ZOEF (o.a. werken van Oene van Geel, Theo Verbey en Spinvis) 

Grootste Grafische Partituur
Als centraal pop-up event wordt de speciaal gecomponeerde Grootste Grafische Partituur Aller Tijden uitgerold, van Centraal Station Utrecht, via Hoog Catharijne, naar TivoliVredenburg, over het plein, de trappen en de straat, gemaakt door honderden componisten en gespeeld door kinderen, musici en voorbijgangers onder leiding van Martin Fondse.

Meer informatie vind je hier.