CU toen, CU nu, CU later!

Vroeger snelde je vanuit station Utrecht Centraal naar de bus van Eurolines naar Parijs, die vertrok vanaf het Jaarbeursplein. Dan kwam je langs de vlaaien uit Limburg en de likeurshop. Nu lunch je op de trappen van het Stadskantoor of je skate er.

Vroeger pikte je pa je op bij het taxiplatform als je een weekend naar huis kwam inclusief volle tas met vuile was. Nu flaneer je onder het bollendak en/of parkeer je je fiets in de grootste fietsenstalling ter wereld.

Metamorfose van beeld en geluid

Het Utrechtse Stationsgebied heeft sinds 2007 een complete metamorfose ondergaan. En dat is nu in beeld gebracht, in 2022, na 15 jaar slopen en bouwen. Van 16 augustus tot 17 oktober loop je in een uurtje langs de projecten waar al die jaren aan gewerkt is. En waar je ongetwijfeld ook wel eens last van hebt gehad. Laat je verrassen door de beelden en luister naar de verhalen over details-die-je-misschien-nog-nooit-opgevallen-zijn ingesproken door Tjerk van Impelen die sinds de geboorte van CU2030 erbij is.

Leuk detail is dat er o.a. foto’s zijn gebruikt van Utrechters die 15 jaar lang het Stationsgebied afstruinden en archieven van hier tot Tokio hebben aangelegd.

Kom jij kijken en luisteren?

Meer informatie vind je op CU2030.nl.