Terug
Catharina Dansparade Passend

Catharina Dansparade | 3 juni 2022

De Catharina Dansparade is een ode aan alle grootmoeders, moeders en dochters van Utrecht. Stichting Catharina Nu strijdt voor inclusiviteit, diversiteit en gendergelijkheid: het empoweren van meiden, vrouwen en de vrouwelijke kracht in iedereen. De parade roept op tot liefde, respect en veiligheid. Zij scharen zich achter Global Goal 5: Achieve gender equality and empower all women and girls.

De parade trekt met een kleurrijke, swingende stoet artiesten en deelnemers dwars door Utrecht, langs het leven van Catharina van Alexandrië en haar betekenis voor de Utrechter van nu. De stad vormt het decor waartegen we haar legende interactief beleven met korte optredens, presentaties, muziek en dans.

Hoog Catharijne, de Catharijnesingel en het Catharijneconvent: iedere Utrechter
zou haar moeten kennen. De moedige Catharina van Alexandrië was geen vrouw om mee te sollen. De ene na de andere beproeving trotseerde zij, door trouw aan
zichzelf te blijven en haar hart te volgen. Na haar dood werd het verhaal van
Catharina uiteindelijk door de Johannieters naar Utrecht gebracht. Haar naamdag op 25 november is door de VN uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen.

Evenement 
De Catharina Dansparade vindt plaats op 3 juni 2022 vanaf 19.00 uur, ze starten onder het Bollendak op het Stationsplein, lopen door Hoog Catharijne en langs nog veel meer plekken in Utrecht. De parade einidigd bij de Catharinekathedraal. 

Loop je ook mee? Je kunt de hele parade meelopen of later aansluiten!
 

Meer informatie vind je hier.