DANS MEE TIJDENS DE CATHARINA DANSPARADE

Catharina Dansparade 1920x580

CATHARINA DANSPARADE

Vrijdag 31 mei om 19.00u start op het Stationsplein voor Hoog Catharijne een unieke dansparade. Door Hoog Catharijne, via Vredenburg, Domplein naar het plein voor het Catharijneconvent vind je in totaal 13 verschillende artiesten op 8 locaties. 

De parade staat helemaal in het teken van "Vrouwenpower" en is georganiseerd vanuit Stichting Catharina Nu. De stichting staat achter Global Goal 5: het empoweren van meiden, vrouwen en de vrouwelijke kracht in iedereen. De Catharina Dansparade is een kleurrijke stoet op weg naar gendergelijkheid. Ze roepen samen op tot liefde, respect en veiligheid.

 

Maar waarom Catharina?

Hoog Catharijne, de Catharijnesingel, het Catharijneconvent en de Catharinakathedraal zijn naar haar vernoemd. Maar wie is dan toch deze Catharijna? Volgens de legende is het échte powervrouw, die werd vermoord omdat ze trouw bleef aan zichzelf. 

De parade start met een plein vol rode schoenen: het symbool van vrouwenmoord. Daarmee eren zij alle vrouwen die zijn vermoord omdat ze vrouw zijn. Kom kijken, sluit je aan bij de parade. Loop helemaal mee of ergens langs de route. Met een kleurrijke, dansende stoet artiesten en deelnemers trekken ze dwars door utrecht langs het leven van Catharina en haar betekenis voor de Utrechter van nu.

Dans je mee?

 

Programma Hoog Catharijne:

19.00-19.15u Route door Hoog Catharijne
19.15-19.30 - Dansen in de Stadskamer

 

Wil je meer weten over de parade, het volledige programma of over Catharina? Kijk dan op de website van De Stichting Catharina Nu.