The Mall For... Corine

Hoog Catharijne vind ik een heel fijn winkelcentrum. Voor bezoekers van de stad Utrecht is het echt het begin van een dagje uit. Zodra je op Utrecht Centraal de trein uitstapt, kom je meteen in het sfeervolle Hoog Catharijne met alle winkels en eettentjes terecht. De verbinding tussen Hoog Catharijne en de stad is ook versterkt, nu de Singel weer helemaal rond is. Dat vind ik heel vet. Je ziet vanuit het winkelcentrum zo de bootjes onder je doorvaren.

Ik heb zowel het oude als het nieuwe winkelcentrum en de hele verbouwing goed meegemaakt. Ik weet bijvoorbeeld nog waar vroeger de bussen naar de Uithof stonden, en ik herinner me goed de oude bloemenkraam en de frietwinkel op de hoek. Vroeger kwam ik vaak in Hoog Catharijne omdat ik op de Uithof studeerde en daarheen reisde via Hoog Catharijne en het station.

Nu kom ik er nog steeds vaak omdat ik voor mijn werk veel met de trein reis. Maar ik fiets ook wel eens speciaal naar Hoog Catharijne toe om naar een paar winkels te gaan die je niet in het centrum hebt. Verder ga ik vaak met mijn zoontje Peer op pad, en dan gaan we ook regelmatig naar Hoog Catharijne. Mijn vriend Ivo komt graag langs om met z'n drieën wat te drinken en samen wat leuke winkels te bekijken.

Het Hoog Catharijne van nu is een wereld van verschil met hoe het vroeger was, echt een stuk mooier. Ik mis het oude Hoog Catharijne dan ook niet echt. Het is zo modern geworden en er zijn veel meer eettentjes en leuke plekken om te zitten, zoals bij het watereiland. Wel ben ik blij dat het niet te sterk gemoderniseerd is met alleen maar roltrappen. Ik neem namelijk altijd de trap, omdat ik het belangrijk vind om veel te bewegen.

Ik vind het lastig om te bedenken hoe Hoog Catharijne er in de toekomst uit gaat zien, maar ik hoop in ieder geval dat de theepot altijd op het dak blijft staan. Voor mij is Hoog Catharijne echt die theepot, ik houd wel van dat soort gekkigheid.

Gefeliciteerd, Hoog Catharijne! Op naar nog vijftig mooie jaren met de theepot op het dak! – Corine (36 jaar)