Verbouwing_HC_11_2023_10

Start verbouwing Moreelsepark

8 januari 2024

Deze week is de laatste fase van de vernieuwing van Hoog Catharijne gestart: Moreelsepark fase 2. Binnen dit project wordt de buitenzijde van het gebouw, inclusief de bestaande winkels, uitgebreid en ondergaat de passage een transformatie.

De passage, vanaf de Action tot aan de huidige entree van Moreelsepark, krijgt een nieuwe uitstraling. Dit bevat onder andere nieuwe plafonds met verlichting en een frisse vloer. De ingang aan het Moreelsepark wordt gemoderniseerd, inclusief nieuwe roltrappen, en aan deze zijde wordt een nieuwe lift toegevoegd. Gedurende de werkzaamheden blijven de winkels in het gebied goed bereikbaar.

Houd onze website en sociale media in de gaten voor updates!

 

Binnenkort meer nieuws!

 

WISTJEDATJES:

Wist je dat...

  • De laatste heipaal is geboord op 16 februari? 
  • Op 2 april het eerste staal werd toegevoegd aan het gebouw? In totaal wordt er bijna 100.000 kilo staal in het gebouw toegevoegd.
  • Er hogere winkelruimtes worden gecreëerd met het nieuwe ontwerp? Dat wordt fijn winkelen en koffiedrinken! 
  • Dura Vermeer alleen lawaaimakende werkzaamheden uitvoert tussen 7.00 en 10.00 uur? Zo kan je zonder geluidsoverlast blijven winkelen. Zo boren ze in totaal 432 gaten tijdens de renovatie! 
  • Dura Vermeer een kantoor heeft gemaakt in Hoog Catharijne zelf? De portier zit buiten in een keet, de rest van het personeel zit allemaal achter de schermen in Hoog Catharijne. Dat laatste kantoor is het laatste stukje dat gerenoveerd wordt. 
  • Er een oude transformatorruimte van Stedin in Hoog Catharijne zit? Met dikke stalen deuren werd de transformator beveiligd. De transformator is er niet meer, maar de stalen deuren nog wel! 
  • Er een dubbele wand in de parkeergarage van Hoog Catharijne zit? Een medewerker van Dura Vermeer begreep niet waarom hij het geboorde gat niet aan de andere kant van de wand eruit zag komen, maar op de tekeningen bleek dat er een dubbele wand is! Dat moet wel de beste verstopplek van Hoog Catharijne zijn! 
  • Er veel medewerkers van Dura Vermeer op de fiets komen? Voor veel bouwplaatsmedewerkers is Hoog Catharijne een thuiswedstrijd. 
  • Er op de bouwplaats geen wegwerkbekers zijn? Alleen kopjes. En geen vaatwasser: dus iedereen doet de afwas!