Terug
HC_Websitebanner_Festive Charity Drive_NIEUWS

Meer dan 500 cadeaus opgehaald tijdens de Festive Charity Drive!

Het is kerstavond. Je zit onder een dekentje op de bank, met een lekkere kop thee of warme chocomelk in je hand. Om de minuut werp je een blik op de kerstboom, of nouja… op de cadeautjes die er onder liggen. Je kunt niet wachten om het uit te pakken, zó nieuwsgierig ben je. Helaas kent niet iedereen dit spannende gevoel. In Nederland leven maar liefst 1 op de 8 kinderen onder de armoedegrens. Om er voor te zorgen dat ook zíj dit jaar een mooi kerstcadeau krijgen, organiseerde Hoog Catharijne met succes een Festive Charity Drive. Van 2 tot en met 9 december konden mensen cadeaus doneren in de grote transparante box in de Stadskamer, er zijn hiermee ruim 500 cadeaus opgehaald!

Wat is een Charity Drive?

Een Charity Drive is een evenement waarbij cadeautjes worden ingezameld voor mensen die zelf minder te besteden hebben. Het vindt vaak plaats rond de feestdagen en wordt puur uit liefdadigheid georganiseerd.   

Het goede doel van deze actie

Alle verzamelde cadeautjes zijn door Stichting Kansarme Kinderen in Nederland opgehaald. Deze stichting is opgericht om kinderen in ons land (tussen 0-15 jaar), die onder de armoedegrens leven, ondersteuning en een fijner leven te bieden. Zij zorgen ervoor dat de cadeaus nog vóór Kerstmis bij deze kinderen terechtkomen. 

Bedankt allemaal voor jullie donaties!