Terug
HC_Websitebanner_Festive Charity Drive_NIEUWS

Festive Charity Drive! Doneer kerstcadeautjes voor kansarme kinderen

Het is kerstavond. Je zit onder een dekentje op de bank, met een lekkere kop thee of warme chocomelk in je hand. Om de minuut werp je een blik op de kerstboom, of nouja… op de cadeautjes die er onder liggen. Je kunt niet wachten om het uit te pakken, zó nieuwsgierig ben je. Helaas kent niet iedereen dit spannende gevoel. In Nederland leven maar liefst 1 op de 8 kinderen onder de armoedegrens. Om er voor te zorgen dat ook zíj dit jaar een mooi kerstcadeau krijgen, organiseert Hoog Catharijne een Festive Charity Drive. 

Wat is een Charity Drive?

Een Charity Drive is een evenement waarbij cadeautjes worden ingezameld voor mensen die zelf minder te besteden hebben. Het vindt vaak plaats rond de feestdagen en wordt puur uit liefdadigheid georganiseerd. 

Hoog Catharijne is van mening dat iedereen een mooi cadeau verdient tijdens de feestdagen. 

De Hoog Catharijne Festive Charity Drive

De Festive Charity Drive vindt dit jaar van 2 tot en met 9 december plaats in de Stadskamer in Hoog Catharijne. Iedereen is welkom om nieuw speelgoed, kleding, tassen of schoenen te doneren. Het is geheel aan jou hoeveel cadeaus je doneert en wat je precies (binnen deze categorieën) doneert, zolang het maar nieuw is. In de Stadskamer vind je in deze periode een grote transparante box, hierin worden alle gedoneerde cadeaus verzameld. 

Het goede doel van deze actie

Alle verzamelde cadeautjes gaan vervolgens naar Stichting Kansarme Kinderen in Nederland. Deze stichting is opgericht om kinderen in ons land (tussen 0-15 jaar), die onder de armoedegrens leven, ondersteuning en een fijner leven te bieden. Zij zorgen ervoor dat de cadeaus nog vóór Kerstmis bij deze kinderen terechtkomen. 

Ben jij tussen 2 en 9 december in Hoog Catharijne je kerstinkopen aan het doen? Vergeet dan niet een extra cadeautje aan te schaffen voor in de grote transparante box. Wij zijn ervan overtuigd dat je daar iemand héél gelukkig mee gaat maken. Doe je mee? Het is immers the season of gifting!

Cadeaus inleveren kan op de volgende momenten: 

  • 2 tot en met 4 december tussen 9.30 uur en 17.30 uur
  • 5 december tussen 11.30 uur en 17.30 uur
  • 6 tot en met 9 december tussen 9.30 uur en 17.30 uur.