Terug
drop loop - def

Drop & Loop: lever oude kleding in en geef het een nieuw leven!

Hoe kom jij van je oude kleding af? Meer dan de helft van kleding en textiel belandt nog steeds bij het afval. En een deel van de kleding in de textielcontainers op straat is vaak te vervuild om te recyclen. Op die manier wordt er in Nederland per jaar 150 miljoen kilo kleding verbrand. Dat moet anders!

Drop & Loop is een nieuwe en betere manier om gebruikte kleding en textiel in te leveren. Dat is goed voor de wereld, want alle gedragen kledingstukken kunnen opnieuw gebruikt of gerecycled worden. Vanaf nu kun je de Drop & Loop machine spotten in Hoog Catharijne! 

Hoe werkt de Drop & Loop machine?

Bij het Drop & Loop punt kun je oude kleding, schoenen, riemen, huishoudtextiel en knuffels inleveren. Je doet je oude kleding of textiel thuis in een tas en neemt deze mee naar het Drop & Loop punt in Hoog Catharijne. Per inleverbeurt krijg je een bonnetje waarmee je onze gratis Hoog Catharijne shopper kunt halen bij de informatiebalie op de eerste etage. Je ingeleverde kleding wordt opgehaald en naar een sorteercentrum gebracht. Ongeveer 50% van wat er wordt ingezameld, kan nog prima gedragen worden en wordt hergebruikt. Van de rest wordt nieuw garen gesponnen. Van dat garen worden stoffen gemaakt. En die stoffen veranderen weer in nieuwe kleding of andere duurzame producten, zoals onze Hoog Catharijne shopper! Gemaakt van oude kleding, 100% duurzaam. 

Kom jij je kleding en/of textiel snel inruilen? Je vindt de Drop & Loop machine bij de ingang van P5 in de Stadskamer!