COVID-19 UPDATE Alleen essentiele winkels zijn open. Horeca open voor take-away.
COVID-19 UPDATE Alleen essentiele winkels zijn open. Horeca open voor take-away.
Lees meer

Alles om helemaal zen te worden

Op dit moment bevinden we ons in een onrustige periode. Het is dus helemaal niet raar als je daar mentaal soms best een beetje last van hebt. We zijn tenslotte allemaal ‘maar mens’. Misschien voel je je onrustig, slaap je slechter of pieker je veel. Het kan ook zo zijn dat je jezelf juist weer helemaal gevonden hebt nu we ‘back to basic’ zijn gegaan. Tot welke groep je ook behoort, dankzij deze dagelijkse rituelen weet jij in alle situatie kalm en ‘zen’ te blijven.

Mediteren kun je leren!

De essentie van mediteren is je lichaam en geest in balans brengen. Vind je dit te zweverig klinken? Zie het dan als dagelijks een half uurtje voor jezelf nemen om tot rust te komen en je gedachten ‘uit’ te zetten. Hier heb je eigenlijk niet meer voor nodig dan een fijne plek waar je je terug kunt trekken. Dit meditatiehoekje kun je knus maken met spullen van Sissy-Boy, Zara Home, CASA en Erica Kruiderijen. Zo vinden we het MADRAS plaid van CASA en de Himalaya theelichten van Erica Kruiderijen helemaal het einde. Voor beginners: start met een geleide meditatie van Sanny zoekt Geluk. Zij neemt je mee op meditatietocht.

Kleuren met aandacht

Weet je nog dat je vroeger ijverig aan het kleuren was aan de keukentafel? Dat gaan we nu weer doen. Pak het luxe kleurboek ‘Het enige echte Mandala kleurboek’ van Bruna erbij en kalmeer je geest. Nu je weer net zo ijverig aan het tekenen bent als vroeger, heb je geen ruimte voor andere gedachten. Ja, het werkt echt!

Geluksthee

It’s tea time! Een kop thee van Pukka voor het slapengaan kan wonderen doen voor je nachtrust en vind je gewoon bij de ‘Appie’. En die nachtrust, die is onwijs belangrijk als je op zoek bent naar balans. Met de prachtige Clayre & Eef theepot van Blokker maak jij jouw theemomentje dubbel zo rustgevend. De theepot met versiering neemt je voor een paar minuten mee naar het spirituele Azië.

Body & mind

Bovenstaande rituelen gaan vooral over het kalmeren van de geest, maar je lichaam verdient net zo goed liefde en zorg. Smeer jezelf dagelijks in met een verzorgende bodylotion van Holland & Barrett, baad in goud met een bubble bar van Lush of shop heerlijke verzorgingsproducten bij Douglas, Yves Rocher of Kruidvat. Hierna voel jij je herboren!

You smell like love

Dat geur een helende werking kan hebben, laten we ons geen twee keer vertellen. Dus schaf om te relaxen vooral wierook – of geurstokjes aan voor in huis. Bij Rituals, HEMA of Erica Kruiderijen. Tevens vind je bij deze laatste winkel ook een houten wierookslee – mét olifant, het symbool van kracht en geluk – die in elk interieur past.

 

Ben je al Zzzz…en?