COVID-19 UPDATE Alleen essentiele winkels zijn open. Horeca open voor take-away.
COVID-19 UPDATE Alleen essentiele winkels zijn open. Horeca open voor take-away.
Lees meer

Awareness Art

Awareness Art

Vanaf maandag 20 januari tot en met 20 februari is Awareness Art te zien op het Stationsplein! Het doel van Awareness Art is kunst naar een zo breed mogelijk publiek te brengen, zodat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van de culturele verrijking die kunst te bieden heeft en tegelijkertijd meer bewustzijn creëren bij een breed publiek over relevante natuurproblemen zoals klimaatverandering, ontbossing, terugloop van biodiversiteit en vervuiling van onze oceanen. De kunstenaar is Tim Boin. 

Daarnaast heeft de kunst van Awareness Art ook een belangrijke boodschap. Met geometrische sculpturen van vier bedreigde diersoorten willen we aandacht vragen voor de grootste natuurproblemen van de eeuw. Elk dier staat symbool voor één van deze problemen. De dieren komen in de donkere uren tot leven door 'projection mapping'. Wil jij dit zelf zien? Kom dan naar de show van 06.00 uur tot 11.00 uur en van 16.00 uur tot 23.00 uur

Creëren, inspireren en bijbrengen. Dit zijn de drie motoren voor de kunst van Tim Boin (1985, Delft). Zijn kunstwerken bestaan over het algemeen uit verschillende geometrische vormen omdat hij gelooft in de kracht van geometrie. Alles in dit universum is in essentie opgebouwd uit geometrische vormen. Dit maakt geometrie de grondlegger voor de wetten van het universum. Tim’s kunst is niet alleen gebaseerd op geometrische principes, maar ook op licht en spiritualiteit voordezelfdebalansalswaaronsuniversumopgebaseerdis.

Tim’s sculpturen worden onder andere op het internationaal vooraanstaande Art Basel geëxposeerd, maar hij is ook in vele steden actief met zijn organisatie Sober Collective. Een collectief van kunstenaars dat door middel van professionele straatkunsthetgrauwerandjevanstedenkleurrijkermaakt.