COVID-19 UPDATE Alleen essentiele winkels zijn open. Horeca open voor take-away.
COVID-19 UPDATE Alleen essentiele winkels zijn open. Horeca open voor take-away.
Lees meer
Terug
Reception_klp_pictos_arche_proximity_1920x580px_BLUE4

Afsluiting Catharijnesingel werkzaamheden

Vanaf woensdag 17 februari is de Catharijnesingel tussen de Stationsstraat en de Westerstraat zes weken lang afgesloten voor auto’s. Autoverkeer wordt omgeleid. Het fiets- en voetpad blijft open. Aansluitend hierop wordt de Stationsstraat opnieuw ingericht. Vanaf maandag 1 maart wordt de Marga Klompébrug heringericht. De brug blijft tijdens de werkzaamheden, die vier weken duren, open voor alle verkeer.

Op de Catharijnesingel, onder de Stadskamer in Hoog Catharijne, wordt het asfalt verwijderd en komt klinkerbestrating. Het fiets- en voetpad krijgt nieuw asfalt. Op de Marga Klompebrug wordt het asfalt ook vervangen door klinkerbestrating.

Wat betekent dit voor u?

Catharijnesingel en Stationsstraat
De Catharijnesingel is tussen woensdag 17 februari en woensdag 31 maart gesloten; dit is veiliger voor weggebruikers én werkers en dan kan het werk in kortere tijd gedaan worden. Werkzaamheden zijn tussen 07.00 en 16.00 uur op werkdagen. In één week vinden nachtwerkzaamheden plaats: van maandag 8 t/m vrijdag 12 maart. Werktijden zijn van 19.00 - 06.00 uur. De werkzaamheden geven geen extra geluidshinder. De werkzaamheden in de Stationsstraat starten ná de werkzaamheden aan de Catharijnesingel; startdatum eind maart/begin april en dan vier weken lang.

Marga Klompébrug
De Marga Klompébrug blijft open voor alle verkeer: er wordt in 2 fases gewerkt zodat steeds een deel van de brug open kan blijven. De werkzaamheden zijn van maandag 1 maart t/m vrijdag 2 april op werkdagen tussen 07.00 - 16.00 uur. Daarna volgen er nog afrondende werkzaamheden.

Bereikbaarheid

Catharijnesingel en Stationsstraat

  • Autoverkeer vanaf de Amsterdamse-straatweg richting Ledig Erf en vice versa is niet mogelijk gedurende 6 weken. Autoverkeer wordt omgeleid.
  • Nood- en hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de Catharijnesingel.
  • Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de Catharijnesingel.
  • Expeditieverkeer voor Hoog Catharijne en Utrecht CS kan via de Westerstraat.
  • Parkeergarages blijven open voor bewoners.
  • Buslijn 2 van Qbuzz wordt tijdelijk omgeleid via de Bleekstraat/Dichtersbaan.
  • Bewoners en bedrijven van/rond de Stationsstraat kunnen van hun ingang gebruik blijven maken.

Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet.

Marga Klompébrug

  • Bedrijven en parkeergarages inomgeving blijven bereikbaar.
  • Voor omwonenden verandert nietsqua verkeerssituatie.

Bij de start worden verkeersregelaars ingezet, dan wordt bekeken of dit langer nodig is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Paul Manten van de gemeente Utrecht op 06-11184704 of Sophie Drescher, omgevingsmanager van aannemer D. van der Steen BV, op 06-14310359.