Terug
thuiswerken 1920x580

Zo wordt thuiswerken een feestje

Het is even wennen: het bakkie koffie bij de koffieautomaat maakt plaats voor een koffietje uit eigen keuken, de wekelijkse meeting in de vergaderzaal is een online meeting geworden en thuis alle ballen hooghouden, heeft een extra dimensie gekregen. Thuiswerken is niet altijd een makkie. Daarom vinden wij het op zijn plaats om thuiswerktips te geven aan alle thuiswerkhelden die het nodig hebben!

Bij de les blijven
Om zo min mogelijk werkstress te ervaren, is het een must een dag- of weekplanning te maken. Thuiswerken vraagt om flexibiliteit. Er moet gewerkt worden, maar ondertussen kunnen er ook nog kinderen zijn die hulp bij hun huiswerk nodig hebben. Of je merkt dat thuis je spanningsboog lager is dan op kantoor. Plannen brengt rust en structuur in de werkchaos. Met een flitsend notitieboek van Albert Heijn of Etos is een planning zo gemaakt.

Work hard, smile harder!
Hard werken mag beloond worden met hard genieten. Neem de tijd voor een lekkere lunch. Lunchen doe je het liefst niet achter je computer, maar in een andere kamer aan tafel. Een broodje van Subway, Bagels & Beans, Bakker Bart en Tamminga & Verweij Banketbakkerij doet iedere werkheld goed. En als toetje… de meest blije donut die je ooit hebt gezien. Ja, we zeiden toch dat thuiswerken heus wel leuk is! 

Een meeting met jezelf
De online vergaderingen vliegen je om de oren, maar vergeet je jezelf niet? Plan tussen de deadlines door korte meetings voor ‘me, myself an I’. Dat is een stok achter de deur om even gas terug te nemen. Er zijn hele simpele manieren om tijdens een werkdag een moment voor jezelf te organiseren. Denk aan het maken van een wandeling met een ginger boost thee van YOYO! Fresh Tea Bar of een kwartier reserveren om een tijdschrift open te slaan. En wat dacht je van je handen goed verzorgen met een heerlijk geurende handcrème van Holland & Barrett, Boots, Erica Kruiderijen of NORMAL? Met crème op je handen ben je verplicht om je computer even met rust te laten!

In de werkhouding
Achter je laptop kruipen in lekkere comfy kleding? Het mag! Heerlijke pantoffels helpen je de werkdag door. Toch raden experts aan je zo vaak mogelijk aan te kleden en op te tutten. Als je in de spiegel kijkt, voel je je toch nét even fijner, en het bevordert de zin om te werken.

En niet te vergeten: zorg voor het juiste gereedschap. Een goede laptop, een fijne bureaustoel, een draadloze muis en een harde schijf zijn bureau essentials die je écht in huis moet hebben. Mocht je problemen ondervinden met een van deze tools, weet dat Media Markt geopend is voor reparaties.

Thuiswerker, je bent hoe dan ook een held!